dijous, 13 de desembre del 2012

De fades i mags

Foto: Bloc de la classe de les fades i els mags (http://fadesimags.blogspot.com.es/)












En el seu article al “Criatures” del dia 1 de desembre, l’escriptora i pedagoga Eva Bach ens convida a reconèixer fades i mags i a convertir-nos-hi. Una delícia educativa molt indicada per aquests dies de notes i de trobades familiars.

Teresa Callao
prentetemps@gmail.com


Les fades i els mags existeixen

Les fades i els mags que fan i desfan encanteris per ajudar persones o resoldre problemes en els contes infantils existeixen de debò. No van vestits com als contes i fan vides normals. Per això costa una mica identificar-los. Però són reals com qualsevol de nosaltres i viuen al nostre costat. De fet, nosaltres mateixos ens hi podem convertir en algunes ocasions. De vegades, idealitzem i enyorem la infantesa com el territori de la fantasia que hem perdut per sempre, quan, en realitat, és la terra de cultiu de la màgia futura de les nostres vides. De petits, coneixem les fades i hi somiem per saber distingir-les quan som grans. N’hi haurà que pensaran que són bajanades, però jo tinc una fada adorable de carn i ossos i recomano als meus fills i a tots els nens que les convoquin al seu voltant i que obrin bé els ulls per reconèixer-les quan apareixen.

Les fades i els mags són persones que reflecteixen la millor imatge de nosaltres mateixos, la que nosaltres no ens sabem veure i que  difícilment ens veuríem sense la seva ajuda. Que ens embolcallen amb una pluja d’estels a canvi de res i ens fan sentir vàlids i capaços. Que creuen en nosaltres malgrat els nostres errors i limitacions. Que activen el nostre potencial i ens catapulten cap als millors somnis. Que ens regalen paraules balsàmiques per a les ferides de l’ànima i gestos d’alè per als grans reptes.

Els pares i mares podem fer de fades o mags dels propis fills. Però l’efecte és més potent si ho fan altres persones. Quan ens elogien els nostres pares,
sempre podem pensar que ho fan perquè són els nostres pares. Quan ho fa algú de fora de casa, resulta més creïble i s’incrementa la màgia. Per això, tiets, parents, coneguts,amics de la família i educadors ens podem convertir, de vegades, en entranyables mags i fades.

Eva Bach, escriptora i pedagoga
(c) Publicat al Criatures (suplement del diari Ara), 1 desembre 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada