dimecres, 19 de desembre del 2012

60 Nadals: un joc per reflexionar



Aquesta és una activitat pensada per fer amb nois i noies de secundària, durant la darrera hora de classe abans de vacances de Nadal. També es pot utilitzar en esplais, casals, etc. L'activitat permet valorar la importància del treball en equip i mirar positivament els tòpics del Nadal.

Instruccions d'ús:
  • Es presenta l'activitat com a una reflexió sobre el Nadal (no s'ha de dir que és un concurs). Un cop comença el PPT (descarrega'l aquí) cal anar deixant uns segons per poder contemplar bé les imatges de cada diapositiva (10 segons, per exemple). 
  • Quan acaben les imatges el mateix PPT explica el concurs que ve després.
  • Un cop cadascú ha fet la seva llista, anoten el total que han aconseguit individualment.
  • Es convida els nois i noies a posar-se de dos en dos i completar la seva llista amb el que ha anotat el company, i anoten el total aconseguit entre els dos.
  • Després es fa de de 4 en 4, 8 en 8, etc... i al final, entre tots, acostumen a aconseguir el total (o s'hi acosten molt més que sols).

Cal subratllar la importància del treball en equip, la força de la comunitat... "Junts podem" és el lema que aquest any tenim a l'escola.

Vist que en realitat no es tractava d'un concurs sinó de reflexionar, la reflexió continua, guiada pel mateix PPT, convidant a tenir una visió positiva sobre els tòpics del Nadal amb els que aquests dies haurem de conviure.

Teresa Callao
prentetemps@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada