divendres, 28 de desembre del 2012

A Roma, trobada europea de Taizé


Avui ha començat una nova trobada europea de joves de Taizé. A Roma, del 28 de desembre al 2 de gener es trobaran milers de joves (se n'esperen 40.000). Igual que a Taizé, aquests joves vénen des de tots els racons d'Europa responent a la crida per a la reconciliació que la comunitat de Taizé fa des de fa gairebé 75 anys.















És tota una sort poder gaudir de nou d'una trobada europea. Si bé els estius i les pasqües són moments de trobada intensa a Taizé, les trobades europees són un esdeveniment que tenen un doble impacte: d'una banda, l'impacte sobre els joves que hi participen, que recorren llargs trajectes des dels seus llocs d'origen, i pels quals moltes vegades aquesta trobada és el primer contacte amb la realitat de Taizé; i d'altra banda, pels joves, famílies, comunitats i parròquies locals, embrancades en fer de la seva ciutat, parròquia, comunitat i família un veritable lloc d'acollida. La petjada de la trobada roman sempre sobre els  participants i sobre les persones que els acullen. Per exemple, a Barcelona, la pregària de Taizé que seguim tenint cada segon i quart dimart de mes als salesians de Sarrià va sorgir després de la trobada europea a la ciutat l'any 1978!

Durant la trobada els joves comparteixen pregària i vida en grups de reflexió a les parròquies als matins, participen en activitats preparades per l'organització com la peregrinació/visita per les esglésies del centre històric de Roma o per les tardes en la vintena de "tallers" per tota la ciutat (com ara "la fe dels primers cristians", amb visita a les catacumbes, "silenci i pregària pesonal", "creats a imatge de Déu", amb visita als museus vaticans, o "repensar la pobresa"). 

Les pregàries en comú del migdia i el vespre han tornat a les grans basíliques, com originalment es feia a les primeres trobades (en comptes dels pavellons de les fires o altres grans espais). La pregària del vespre del dia 29 es fa a Sant Pere del Vaticà, amb el Sant Pare. La primera pregària (dia 28) ha estat a la basílica de San Paolo fuori le Mura que, la veritat, ha quedat una mica gran per a la quantitat d'assistents -molts joves encara estaven a l'acollida o de camí a les parròquies! Els propers dies les pregàries es faran a San Giovanni in Laterano, Santa Maria in Aracoeli i Santa Maria Maggiore.

Aquesta 35a. trobada europea ha de sevir per començar a preparar "l'aprofundiment de les fonts de la confiança en Déu", que com explica el germà Alois, prior de Taizé, ens portarà vers "la trobada per una nova solidaritat" que s'esdevindrà a Taizé l'agost de 2015. No tenim dubte que així serà!

Esteve Fernández (text i fotos)
prentetemps@gmail.com



Enllaços d'interès:
· el llbret de la trobada, amb les pregàries, cants, tallers... http://www.taize.fr/IMG/pdf/livret_es.pdf (castellà)
· el dia a dia de la trobada... http://www.taize.fr/en_article14953.html (anglès)
· fotos de la trobada... http://www.taize.fr/en_article14890.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada