dimarts, 27 de novembre del 2012

Vingui a nosaltres el vostre regne


Pregària de Taizé a Sarrià, 27 de novembre 2012

Introducció
(Amb música: Bleibet hier, només instrumental) 

Avui el parenostre ens porta al verset "vingui a nosaltres el vostre regne". Intentarem aprofundir què  vol dir-nos Jesús, en què ens vol instruir, fer pensar, fer-nos concentrar, o fer-nos pregar, amb aquesta frase del parenostre. A mi sempre m'ha fet pensar en el "món nou", aquí i ara, on tots siguem dones i homes nous, lliures, compromesos, atents, pacífics, solidaris... un món nou, un regne, que esperem arribi, però no passivament sinó ben activament i impulsat per la nostra fe. Un món nou que anem construint, transformant des del nostre entorn immediat fins a les estructures més allunyades, però que comença per la transformació interior.

Cant: Déu és amor

LecturaLluc 17, 20-21.  

Els fariseus van preguntar a Jesús quan vindria el Regne de Déu. Ell els respongué: "-El Regne de Déu no vindrà en un moment previsible, ni tampoc podran dir: "És aquí" o "És allà". El Regne de Déu és enmig vostre."

Silenci amb música (Ubi caritas, Instrumental)

Lectura“Món en justícia i pau” de Pere Casaldàliga

Si la democràcia ve dels grecs, el cristianisme dels jueus i la tècnica de meditació d’Orient...  Si les xifres que sumen són àrabs, les lletres que escrivim, llatines, i la imprescindible roda és persa... Si l’Àsia va aportar l’arròs, els països mediterranis, el blat, i Amèrica el blat de moro...

Si molts ritmes que ballem són africans, La no-violència que més inspira és índia i la nadala universal és germànica... Si la raça humana és de tots els humans i les humanes d’aquesta terra...


Perquè no lluitem a fi que totes les cultures dialoguin i contribueixin a la construcció d'un món en justícia i pau?

Silenci amb música (El Senyor és la meva força, Instrumental)

Lectura: Romans 14, 16-19.  

No feu que malparlin del vostre millor tresor! Que el Regne de Déu no consisteix pas en aquest menjar o en aquella beguda, sinó en la justícia, la pau i el goig de l'Esperit Sant.  El qui serveix el Crist d'aquesta manera, agrada a Déu i és reconegut pels homes. Cerquem, doncs, allò que porta la pau i que edifica la comunitat. 

Silenci llarg

Pregàries espontànies

Pare Nostre

Cant final: Da pacem Domine

Preparada per: Esteve Fernández 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada