dimarts, 19 de maig del 2015

Música d'Unitat i de Pau --nou CD de Taizé


Fa uns dies, navegant per la renovada pàgina web de la Comunitat de Taizé, em vaig trobar amb la sorpresa de l'anunci d'un nou CD de la Comunitat, que porta per títol "Music of Unity and Peace". Tal i com s'explica al web de Taizé, el CD neix de la col·laboració entre la Comunitat i Deutsche Grammophon/Universal Music, per tal de "donar a conèixer les seves cançons a un públic més ample". Sembla que fins i tot el director de la discogràfica està implicat personalment, com es comenta al web de Taizé. Entenc que, amb aquest segell discogràfic al darrere, la distribució/comercialització del CD es farà per canals fins ara no utilitzats per la Comunitat, que en definitiva vol dir arribar a més gent (i també vendre més, que és molt legítim).

El CD es pot trobar a la botiga on-line de Taizé (15€) i a Amazon (9,99$), com tota la resta de CDs de la Comunitat. També el trobareu a altres botigues on-line de música, especialitzades en música religiosa o no (com ara FNAC, 17,99€; Claret, 21,80€; o iTunes, 8,99€)... o sigui que val la pena mirar on es compra!...

A la pàgina de Deutsche Grammophon i a iTunes també es poden escoltar gratis fragments d'entre 2 i 5 minuts de les cançons incloses. Però totes les cançons es poden escoltar gratis a Spotify i a YouTube.

El CD conté 19 cançons, amb una durada total de 67 minuts. Els cants "corals" es van gravar durant les pregàries a l'Església de la Reconciliació els mesos de maig i juny de 2014 amb els joves que hi passen una setmana a Taizé. Alguns salms i responsos, cantats pel germans de Taizé, es van gravar a l'església romànica del poble de Taizé. Molt sincerament, no trobaria en falta aquests cants dels monjos, que ja he saltat en un parell de les audicions que he fet.

El CD obre amb 2 minuts de campanes de Taizé i a continuació un recull molt representatiu dels cants de Taizé, dels més clàssics (crec que ja es poden anomenar així, en el 75è aniversari de Taizé!) als més recents i no menys inspiradors Aquí teniu la llista completa:
1. The bells of Taizé
2. Veni, Sancte Spiritus
3. Introduction: Seigneur, ouvre mes lèvres
4. Bless the Lord
5. Laudate Dominum
6. Répons: Le Verbe s'est fait chair
7. Beati voi poveri
8. Jubilate, coeli (Christus)
9. Psaume 63
10. Bleiber hier
11. In manus tuas, Pater
12. Surrexit Christus
13. Gospodi pomiluj C
14. Aber du weißt den Weg für mich
15. Cantique de Siméon
16. Jésus le Christ
17. De noche iremos
18. Ubi caritas et amor
19. Let all who are thirsty come

I per acabar, us deixo un "trailer del CD" de 10 minuts, produït per Deutsche Grammophon, que és senzillament fantàstic. Regals que et trobes quan tafaneges per internet... La foto d'inici del post l'he agafada prestada del vídeo. Us convido a veure'l i escoltar-lo abans d'anar al CD!
Esteve Fernández
prentetemps@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada