dilluns, 1 de setembre del 2014

El llevat


Pregària de Taizé - Parròquia a Sarrià, 25 de març de 2013

Introducció

Jesús desprès de explicar diverses paràboles com la del gra de mostassa va explicar la paràbola del llevat. Agafa els exemples de la vida quotidiana.
 
A Palestina, com en molts pobles del nostre país, el pa es feia a les cases, tres mesures de farina era, la quantitat mitjana que es faria servir per coure el pa d'una família nombrosa. Jesús va prendre aquesta imatge per explicar el Regne de Déu,  que probablement ha vist fer moltes vegades a la seva  mare. El llevat era senzillament un tros de la massa de la fornada anterior, que s'havia fermentat totalment


La Paraula de Déu que escoltarem ara  és tan curta que si ens descuiden casi no ens assabentem del que diu o del que ens vol dir. A vegades, Déu passa pel nostre costat i estem distrets. Avui, no!!!!

Mt 13, 33 -- Paràbola del llevat

Els digué una altra paràbola:
--Amb el Regne del cel passa com amb el llevat que una dona va posar dins tres mesures de farina, fins que tota la pasta va fermentar.

digué encara:
--A què compararé el Regne de Déu? 21 És com el llevat que una dona va posar dins tres mesures de farina, fins que tota la pasta va fermentar.

Cant :  El alma que anda en amor

Jesús compara, que  el regne de Déu  és  com el llevat i la farina com el món, llavors  el Regne de  Déu és introduït al món. A la idea de creixement s'afegeix ara la de canvi per dins.

El que acull el Regne no s'ha de separar de la resta de la humanitat, per immadura que estigui. Però ha de tenir força interior, llavors, s’obrarà el prodigi de canviar la massa amorfa en bon pa de bon blat.

Escoltar la paraula de Déu: silenci

A què compararé el Regne de Déu? 21 És com el llevat que una dona va posar dins tres mesures de farina, fins que tota la pasta va fermentar.

Un esser viu tan petit i amb tanta força!!. És la tònica  de Déu, lo petit, el que no conta, allò que és insignificant, el que per al món no és important. Com nosaltres respecte a  l’univers  som un petit punt. Però per a Déu únic, única  som obres d’art,  ho has pensat???? Has pogut gaudir  d’això???.  Som  portadors d’aquest Regne de Déu .

Cant: Beati voi poveri

Fem pregàries d’acció de gràcies
Fem junts la pregària que el mateix Jesús en va ensenyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada