divendres, 5 d’abril del 2013

Des de l'amor



Vaig sentir aquesta cançó fa uns anys, no sé quants, a la Pasqua Familiar i d'Adults de Vic. Diguem que és una cançó fixa a la vetlla pasqual, que celebrem cada any amb els joves de la Pasqua Jove de Vespella. No hi vaig parar massa atenció, la veritat. Una cançó bonica, amb una lletra ben posada i una musicalitat a l'abast, si bé en algun moment em perdia en algun vers...

Ara, després d'uns anys, cada vegada m'agrada més. Els seus versos són sincers i directes, "vull parlar-te", "vull cantar-te", "vull oferir-te els meus somnis", "és senzill compartir des de l'amor". Algú li estarà cantant a l'estimat o l'estimada... i penso que sí, en efecte, és un cant d'amor a l'estimat, a Jesús, a un Jesús que trobem en l'altre/a, ens els atres, i que no ens deixa malgrat que li donem motius. És un cant d'amor i de gratitud per l'amor rebut, al temps que d'oferiment de ser instruments d'aquest amor.

He intentat "rastrejar" d'on surt, de qui és, aquesta cançó. I he trobat que és d'un grup anomenat "Xirat", que té una pàgina web "artesanal" (i sembla que poc actualitzada) on trobareu una mica més d'informació i les lletres de les seves cançons (http://www.terra.es/personal/xparras/). Es defineixen com "un grup de música Pop amb la intenció d'expressar en les nostres lletres les coses qüotidianes, tot el que li passa a la gent normal en un dia normal." No fan esment al contingut religiós d'un bon grapat de les seves cançons, com ara "Et seguiré", "Estima", o la mateixa "Des de l'amor" del disc "Fes un gir!", o les cançons "Davant la creu" o "Deixem a Déu ser Déu" del disc "L'aventura". És una llàstima, però a la pàgina web no són totes les cançons ni tampoc hi ha la possibilitat d'escoltar-les. Els CDs i casettes es poden adquirir a Claret (si més no, són al catàleg).

No he sentit mai la cançó "Des de l'amor" interpretada per Xirat, però si l'hem trobada cantada per l'Oriol Sabé amb la seva guitarra i també a un altre vídeo del Grup de Cantaires de la Pasqua Jove 2010 a Caldes de Malavella. Aquesta interpretació amb cor, guitarres, piano i harmònica se sembla més a la versió que coneixo i que cantem a la Pasqua de Vic. 

I aquí teniu la cançó tal i com la cantem a la Pasqua d'Adults i Familiar de Vic, versió de la Vetlla de 2013:
: 



Per a les celebracions de l'Advent, estem tractant d'incorporar-la al repertori de la nostra missa jove a la parròquia de Maria Auxiliadora, als salesians de Sarrià (Barcelona). Estem cantant-la durant la comunió... vosaltres en quin moment de la celebració la canteu? Podeu deixar els vostres comentaris!

Des de l'amor (Xirat)
És des de l'amor que vull parlar-te
de les coses que senzillament hem compartit,
quan l'esperança no habitava en el meu cor,
cercant miratges que no em duien mai a port.
És des de l'amor que vull cantar-te
i agrair-te tot el que has fet per mi;
les teves mirades, les teves paraules
m'apropen a Déu, em fan ser feliç de debò.

I SÉ QUE TU M'ESTIMARÀS
I QUE EM PERDONARÀS
QUAN VEGIS QUE M'ALLUNYO.
I JO T'OFEREIXO EL MEU COR,
LA VIDA, LA CANÇÓ,
TOT EL QUE PUC DONAR-TE.
ÉS SENZILL COMPARTIR DES DE L'AMOR.

I des de l'amor, vull oferir-te els meus somnis
i les il·lusions d'un nou present,
deixant enrere les foscors i les angoixes
que jo sentia quan estava lluny de tu.
És des de l'amor que me n'adono
que en tu tinc un amic de veritat.
I res no em demanes, m'escoltes silent,
vull compartir amb tu la vida, l'amor i la fe.

I SÉ QUE TU M’ESTIMARÀS
I QUE EM PERDONARÀS
QUAN VEGIS QUE M’ALLUNYO.

I JO T’OFEREIXO EL MEU COR,
LA VIDA, LA CANÇÓ,
TOT EL QUE VULL DONAR-TE.

ÉS SENZILL COMPARTIR DES DE L’AMOR.

Acords per a guitarra al web Canta Esplai de les Colònies Jordi Turull.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada