dilluns, 14 de gener del 2013

Faci's la teva voluntat


Pregària de Taizé Parròquia a Sarrià, 8 de gener de 2013

Introducció
Fragment del Parenostre: "Faci’s la teva voluntat"
Què és fer la teva voluntat? Ser testimoni de l’amor, ser un oasi de pau.
Na Niní: testimoni d’estimació / va morir dia el 5 de gener / havia anat a Taizé / estant malalta i escoltava la música de Taizé... això l’aliviava
             
Cant: Bonum est confidere (nº 8 O toi l’au-delà de tout). Fer la voluntat de Déu comença per confiar.

Testimoni: Uns reis sense na Niní per Llorenç Allès Camps  
(Text escrit per un periodista i familiar de na Niní que cada diumenge escriu al Diari Menorca una carta adreçada al seu fill comentat algun tema. Publicat el 06/01/2013).
Petitó meu, avui hauria de ser un dia feliç. Els Reis ahir ens van dur regals, després de llegir atentament la carta que els vam enviar. Vam passar una bona estona obrint paquets, fent crits i jugant fins ben tard. Però aquests Reis són diferents. La seva arribada ha coincidit amb una partida, un adéu que no desitjàvem i que ens ha omplert el cor de tristesa. Na Niní, sa tia Niní de ta mare, se n’ha anat per sempre.
Ton pare la va descobrir fa vuit anys, i d’ella només puc dir paraules bones. Sempre he dit que és la dona més dolça i amb més bondat que he conegut mai. Sempre tenia un somriure a la boca, sempre bones paraules, sempre pendent que els altres fóssim feliços. Els seus ulls irradiaven calma i pau. Segur que els teus avis et poden contar mil històries seves, i encara que tu quasi no l’hagis conegut, et puc assegurar que ha estat un exemple de serenor fins i tot en els moments més difícils. 
Ahir va tancar els ulls per sempre, acompanyada de la seva família, que també és la teva i la nostra. Ahir, va descansar després d’una lluita intensa. Ara ens queda el buit immens que deixa, només podem pensar en la seva absència, però a poc a poc segur que arribarà el moment que el dolor per la pèrdua deixarà lloc al somriure que se’ns dibuixarà a la cara quan recordem la seva veu suau, com de cotó fluix; la seva feina desinteressada ajudant a tothom sense demanar mai res a canvi; el seu amor il·limitat cap als seus. Ta mare recordarà sempre aquella xalada que va fer quan na Niní va rebre la visita de na Bruna a ca seva. Aquell dia, el somriure de la teva germana va quedar en segon terme. El que il·luminava el dia i la casa era el somriure de na Niní, un somriure enmig del patiment i la consciència que el comiat s’atracava. 
Petitó, sé que avui hauria de ser un dia feliç. Ens esforçarem perquè ho sigui. Ella ho hauria volgut així. Segur que voldria que n’Andreu seguís essent aquest home decidit, fort i amb empenta que ha estat sempre. Segur que voldria que els seus fills seguissin essent tan nobles i sincers com han estat sempre. Segur que voldria que tots noltros la recordéssim amb un somriure, no amb una llàgrima.
Ahir, la germana de na Niní, sor Carme, donava gràcies per tot el temps que hem pogut gaudir d’ella. Jo, petitó, et puc dir que han estat poques les estones que he compartit amb ella, però les recordaré com un oasi de pau. Mai crec que torni a conèixer ningú tan dolç com ella. Des d’aquí, petitó, li enviam una besada immensa.


Cant:  Ubi caritas (Bendecid al Señor nº 8). Fer la voluntad de Déu és estimar

Paraula de Déu: Joan 15
Tal com el Pare m'estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor.  Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor.
Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat.  Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

Silenci i compartir

Cant: Surrexit Christus (nº1 O toi l’au-delà de tout). Viure estimant ens fa feliços, al·leluia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada